Mleko w proszku

Oferujemy wysokiej jakości mleko w proszku, dla różnych grup wiekowych.

Kraj pochodzenia: Polska

Deklaracja non-GMO: Oświadczamy, że SMILK jest poświęcony produkcji non-GMO i mleko może być wykorzystywane bez etykietowania genetycznie zmodyfikowanej żywności. Dedykowana produkcja non-GMO oznacza, że wszystkie surowce, składniki i dodatki w zakładzie produkcyjnym są nie-GMO.

SPECYFIKACJA SMILK 1 SMILK 2 SMILK 3 SMILK 4
Opakowanie (puszka metalowa) 900g 900g 900g 900g
OCENA ORGANOLEPTYCZNA
Barwa Jednolita, biało-kremowa Jednolita, biało-kremowa Jednolita, biało-kremowa Jednolita, biało-kremowa
Konsystencja proszek sypki proszek sypki proszek sypki proszek sypki
Smak i zapach typowy dla produktu pasteryzowanego, bez obcych posmaków i zapachów typowy dla produktu pasteryzowanego, bez obcych posmaków i zapachów typowy dla produktu pasteryzowanego, bez obcych posmaków i zapachów typowy dla produktu pasteryzowanego, bez obcych posmaków i zapachów
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G
Energia 2080 kJ/490kcal 1785 kJ/425kcal 1785 kJ/425 kcal 1890 kJ/450 kcal
Tłuszcze, w tym kwasy tłuszczowe 26 g
6,2 g
19 g
4,5 g
20 g
4,8 g
19 g
4,5 g
Białko 10 g 16 g 14 g 10 g
Węglowodany, w tym cukier laktoza 58 g
55 g
50 g
45 g
43 g
40 g
45 g
43 g
40 g
58 g
55 g
50 g
Wapń 360 mg 1131 mg 1131 mg 580 mg
Fosfor 180 mg 949 mg 949 mg 320 mg
Magnez 40 mg 110 mg 110 mg 40 mg
Sód 232 mg 232 mg 232 mg 232 mg
Potas 480 mg 1389 mg 1389 mg 510 mg
Żelazo 4 mg 7,6 mg 7,6 mg 9 mg
Jod 215 µg 215 µg 215 µg 215 µg
Błonnik 8,2 g 8,2 g 8,2 g 8,2 g
Sól 0,58 g 0,58 g 0,58 g 0,58 g
Witamina A 480 µg 663 µg 663 µg 440 µg
Witamina C 65 mg 61 mg 61 mg 110 mg
Witamina D3 10 µg 26 µg 26 µg 11 µg
Witamina E 8,5 µg 9,1 µg 9,1 µg 7,5 µg
Witamina K 35 µg 47 µg 47 µg 35 µg
Witamina B1 310 µg 0,34 mg 0,34 mg 0,34 mg
Witamina B2 800 µg 2 mg 2 mg 810 µg
Witamina B6 300 µg 0,43 mg 0,42 mg 270 µg
Witamina B12 1,5 µg 3,8 µg 3,8 µg 1 µg
Kwas foliowy 85 µg 126 µg 126 µg 86 µg
Niacyna 5,7 mg 2,7 mg 2,9 mg 3 mg
Biotyna 13 µg 14 µg 14 µg 12 µg
Kwas pantotenowy 2,2 mg 3,3 mg 3,3 mg 2,0 mg
Drożdże i pleśnie nieobecne nieobecne nieobecne nieobecne
Bakterie coli nieobecne nieobecne nieobecne nieobecne
Enterobacteriaceae nieobecne nieobecne nieobecne nieobecne
Listeria monocytogenes nieobecne nieobecne nieobecne
Salmonella nieobecne nieobecne nieobecne nieobecne
Staphylococcus nieobecne nieobecne nieobecne
PRZECHOWYWANE
Przydatność do spożycia 12 miesięcy 12 miesięcy 12 miesięcy 12 miesięcy
Temperatura Max 25 st. C Max 25 st. C Max 25 st. C Max 25 st. C
Wilgotność Max 75 % Max 75 % Max 75 % Max 75 %
ALERGENY
Mleko i produkty mleczne Tak Tak Tak Tak
Skorupiaki Nie Nie Nie Nie
Orzechy i produkty orzechowe Nie Nie Nie Nie
Orzeszki ziemne Nie Nie Nie Nie
Seler Nie Nie Nie Nie
Zboża zawierające gluten Nie Nie Nie Nie
Łubin Nie Nie Nie Nie
Jaja i produkty jajeczne Nie Nie Nie Nie
Dwutlenek siarki Nie Nie Nie Nie
Sezam Nie Nie Nie Nie
Biała musztarda Nie Nie Nie Nie
Soja Nie Nie Nie Nie
Ryby i produkty rybne Nie Nie Nie Nie